udtalelser fra vores sager i 2022

Pia Rosgaard Find, Vejle

"At stå alene og skulle forholde sig til mødeindkaldelser, paragraffer, afgørelser mm fra et jobcenter, der pisker én rundt i manegen oven i uhelbredelig kræftsygdom og intensiv kemobehandling, har været langt ud over grænserne for, hvad mine sparsomme ressourcer rækker til. Min i forvejen hårdt pressede hverdag, hvor energien forvaltes til at klare det mest nødvendige, var ved at falde fuldstændig fra hinanden, hvilket uden tvivl har været til stor last for både mine børn og familie.

Da alt så sorteste ud, og jeg var så belastet, at jeg næsten ikke kunne tage vare på mig selv, fik jeg den største håndsrækning fra HumanRise, hvor Louise trådte ind i min sag som partsrepræsentant. Jeg er i HumanRise blevet mødt med den største empati, medmenneskelighed og juridiske ekspertise. Til trods for en fortsat uafklaret sag og en svær tid har HumanRises indtræden i min sag givet mig muligheden for at puste lidt ud og vigtigst af alt ro til at samle energi til at kunne modtage min livsvigtige kemobehandling og være der for mine børn og familie. Hjælpen fra HumanRise har således været helt uvurderlig, og jeg tør slet ikke tænke på, hvor jeg ville være i dag, hvis ikke jeg havde fået denne håndsrækning. Jeg er dybt dybt taknemmelig for den hjælp, jeg har modtaget - TAK for dig Louise og TAK for HumanRise. Mange hilsner fra Pia"

Mediedækning

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/pia-er-doedssyg-men-jobcenteret-kraever-hende-i-arbejdsproevning/9328358https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/doedssyge-pia-piskes-af-jobcenteret-nu-kraever-ordfoerere-svar-fra-ministeren/9347472https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/nu-skal-doedssyge-pia-alligevel-ikke-i-arbejdsproevning/9409157

Lena Jensen, Vejle

“Det at få diagnosen aggressiv brystkræft, og være alene er hårdt i sig selv. Efterfulgt af operationer, kemo, stråler, bivirkninger og forsat behandling. Det er enormt stressende og drænene, både fysisk og psykisk. At jeg så oveni er blevet frataget min standby ordning af jobcentret, kunne da lige få mig længere ned i knæ. Da jeg opgav, at tage kampen op mod jobcenter. Og vidste heller ikke hvordan.

Da kom en engel, i form af Louise fra HumanRise og tilbød sin hjælp. Hun har på en helt uselvisk, professionel og kompetent måde overtaget alt det juridiske.

Så nu har jeg fred og ro for alt med paragraffer stykke det og det, møder, bestille møder, udfylde skemaer osv. Det er en kæmpe hjælp og støtte. Og jeg ville have været fortabt i dette system uden Louise og HumanRise. Sagen er ikke helt afgjort endnu. Men jeg føler som der er fjernet adskellige kilo fra mine skuldre. Nu har jeg ro til at koncentrere mig om behandling, scan, blodprøver og løbende samtaler. Nu er der ikke bekymring om jobcenter oveni. Jeg er mødt med så meget forståelse, empati og uvuderlig hjælp fra Louise og HumanRise. Jeg vil aldrig nogensinde kunne takke nok, for alt den enorme hjælp og fantastiske juridiske bistand.
Tak, tak, tak Louise og HumanRise. I er fantastiske.”


Mediedækning

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/kraeftsyge-lena-i-kamp-mod-jobcentret-jeg-er-bombet-ned-til-sokkeholderne/9413844

Familien Madsen, Hedensted

“Jeg ved ikke hvordan jeg nogensinde skal kunne takke jer nok. Uden Louise og Human Rise var det aldrig lykkes at få en ende på min sag. Vi som familie havde selv opbrugt alle kræfter i forsøget. Når man er syg, kan en enkelt mail fra kommunen suge alt den resterende energi ud af en på to sekunder, og at skulle forstå paragrafer og procedurer er nærmest umuligt. Efter flere år i jobcenter helvedet, var vi ikke et skridt nærmere nogen form for afslutning, men vi var trætte og fuldstændig opslidte både mentalt og fysisk. Så at få Louises hjælp var en kæmpe lettelse. Udover at være en fantastisk dygtig og kompetent jurist, er Louise det mest hjertevarme, forstående og hjælpsomme menneske. Selvom sagen har været virkelig hård at komme igennem, har det givet en enorm ro, at vide at Louise stod lige ved ens side, at hun klarede al kontakt med diverse afdelingener på kommunen og derefter forklarede os hvad der foregik på et sprog der er til at forstå, og at hun tog med til møder og snakkede min sag for mig. Jeg ved Louise har arbejdet 90% mere i kulissen end det øjet lige skuer og for det er jeg evig taknemmelig.

Louise og Human Rise har gjort et livsforandrende stykke arbejde for mig. Grundet dem kan jeg nu endelig få ro og lukke dette frygtelige kapitel i mit liv og fokusere på mig selv, min familie og mit helbred. Ubeskriveligt mange gange tak.”

Familie fra Viborg

“Til Foreningen HumanRise.

På vores families vegne vil jeg som mor til Anna, udtale vor store taknemmelighed for den helt uvurderlige hjælp som Louise Schelde har ydet Anna i forbindelse med hendes ansøgning om førtidspension for 2. gang.

Havde vi ikke modtaget hendes støtte var pensionen aldrig gået igennem. Ikke alene er Anna et ungt menneske - hun har også en ME diagnose der endnu ikke er anerkendt i systemet.

Takket være Louises måde at behandle den fornyede ansøgning på, gik ansøgningen igennem. Vi er fulde af taknemmelighed.”

Peter Noe Dahl, Struer

"I det langvarige forløb min førtidspensionssag udviklede sig til, var HumanRise's indsats altafgørende. Gennem den store erfaring og faglige ballast tilknyttet organisationen blev sagen forvaltet med værdsat styrke, idérigdom, årvågenhed og klientinddragelse i mødet med kritisabel kommunal modstand.

Den modtagne hjælp har været afgørende for min familie og mit eget vedkommende, mens vi blev udsat for yderst indgribende opførsel fra Jobcentret samtidig med, at konsekvenserne af alvorlig sygdom ligeledes skulle håndteres - sygdom hvis sværhedsgrad forværredes som direkte følge af kommunens sagsbehandling.
Processen burde ikke have udviklet sig til det dunkle kapitel, det endte med for mine nærmeste og mig. Bistanden fra HumanRise var essentiel, idet situationen med systemet udartede sig, som det nu gjorde, og var vital i at komme igennem en umådelig svær tid.

Af hjertet tak!"

Mediedækning

https://www.tvmidtvest.dk/midt-og-vestjylland/peter-foeler-sig-uretfaerdigt-behandlet-jobcenter-vil-have-ham-gennem-ressourceforloeb-trods-sygdom

Katrine Kirk, Glostrup

“Humanrise har været en kæmpe hjælp og støtte i min lange kamp mod kommunen til at få den førtidspension som jeg var berettiget til. Uden deres juridiske bistand tror jeg ikke at det ville være lykkedes og jeg ville stadig have været 'fanget' i et modarbejdende system uden nogen udsigt til at kunne få den ro som min kroniske sygdom påkræver for at kunne opretholde bare lidt livskvalitet i mit liv. Systemet har været fuldstændig uoverskueligt at kæmpe imod alene for en syg borger som jeg, og jeg er så taknemmelig for at en organisation som humanrise findes til at hjælpe og støtte igennem processen. Af hjertet tak.“

NYHEDSBREV

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag opdateringer om vores arbejde og events.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram