Vidnesbyrd fra Susanne #HumanRise

Jeg blev syg allerede som 17 årlig med Morbus crohn (tarmbetændelse). Jeg ente med at havde Roskildesyge i 1 1/2 år, og lignede nærmest et omvandrende lig. Alligevel skulle jeg i aktivering. Jeg slæbte mig afsted til aktivering. Ofte måtte jeg gå 4 km fordi buschaufføren nægtede at have mig med. En dag ændrede det sig pludseligt. Efter endnu en indlæggelse på sygehuset fik jeg brev om, at jeg ikke skulle i aktivering længere. Senere fandt jeg ud af, at jeg havde været indlagt med en sagsbehandler. Jeg var for syg til at genkende hende. Jeg slipper af med symptomer på min kroniske tarmbetændelse og føler mig klar til job/uddannelse som kommunen hjælper mig med. Men så bryder min første gigtsygdom ud. Jeg havde så ufatteligt ondt. Jeg kæmpede for at fuldføre min 10. klasse og det lykkedes på trods af, at jeg kravlede omkring. Her starter min kamp for alvor. Jeg bliver spurgt om det er fordi jeg ikke gider arbejde. Senere blev jeg blandt andet beskyldt for, at jeg havde fiflet med mine røngtenbilleder, at jeg var så gode venner med lægen, at jeg havde fået ham til at skrive det jeg ville have. Jeg blev sendt ud i de mærkeligste ligegyldige kurser og aktiveringer. Gerne noget, der var fuldstændig umuligt for mig, når jeg knapt nok kunne gå.

Senere lykkedes det mig at overbevise kommunen om, at uddannelse var den bedste ide. Jeg starter på hf og det ender med at tage mig 4 år at gennemføre. Undervejs skulle jeg møde personligt op på jobcentret, (jeg måtte altså tage fri fra skole, for at kunne komme på jobcentret), bare for at fortælle, at alt går som planlagt. Der er ingen ændringer i min fysik, psyke eller andre (u)relevante spørgsmål. Efter det går jeg igang med en læreruddannelse, som jeg gennemfører 3 ud af 4 år. Da jeg skulle starte på 4. år, mente kommunen pludselig jeg var for syg (i mellemtiden havde jeg fået forhøjet blodtryk, kronisk nyresygdom, autoimun leverbetændelse, fik fjernet livmoder + livmoderhals pga forstadier til kræft, fik endnu en gigtsygdom, diverse discusprolapser mm). Men jeg kunne hverken få førtidspension eller fleksjob. Tilsidesat kontaktede jeg DUKH som hjalp mig til at blive fleksjobberettiget.

Rejs dig for dig selv og andre med dit vidnesbyrd. Send en kort tekst og billede med #HumanRise her.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag opdateringer om vores arbejde og events.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram