Vidnesbyrd fra Mirjam #HumanRise

Jeg er taknemmelig og skuffet.

Jeg er skuffet fordi da ulykken ramte mødte jeg et offentligt velfærdssystem, som var mere nedbrydende end rehabiliterende. Som tilskyndede mig til at lyve/tilbageholde oplysninger og som stod i vejen for min tilbagevendelse til arbejdsmarkedet.

Jeg er taknemmelig, fordi jeg havde muligheden for at vælge systemet fra på grund af min pensionsforsikring og fordi min familie gjorde det muligt. Jeg har tabt min arbejdsevne, jeg er ikke rig, men taknemmelig for at være i live.

Jeg nægter at lyve og jeg er ikke en social bedrager, jeg meldte mig rask, selvom jeg ikke var det -bare for at slippe for systemet. Så slap jeg for at være den byrde for systemet, jeg følte jeg var. Jeg bad ikke om penge, min drøm var bare at komme tilbage på arbejdsmarked og troede derfor at kommunen og jeg havde samme mål. Det viste sig, det var vigtigere for kommunen at fastholde mig i en bestemt kasse.

 I mit arbejdsliv og som person har jeg altid været proaktiv, målrettet og initiativtagende, men den profil matcher dårligt vores velfærdssystem. Jeg vedligeholdte mine netværk selvom jeg var syg, drak fx kaffe med tidligere kollegaer, påtog mig mindre afgrænsede opgaver for at teste mig selv, men det måtte jeg ikke.

Sådan blev jeg i starten af 40’erne efter en stor hjerneblødning og venstresidet lammelse, hjerneskadet pensionist før tid uden offentlig pension. Og jeg forsøger at leve livet til fulde hver dag. Jeg er ikke en byrde for velfærdssystemet, men heller ikke det aktiv, jeg måske kunne have været.

Jeg har ikke søgt førtidspension eller fleksjob, for jeg er stadig skuffet over systemet og derfor fravælger jeg det, og er taknemmelig for at jeg kan, velvidende, at det ikke er alle forundt.

Jeg syntes, det er vanvittigt, at vi har et dyrt offentligt system, som man vælger fra, når man faktisk har mest brug for det.

Rejs dig for dig selv og andre med dit vidnesbyrd. Send en kort tekst og billede med #HumanRise her.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag opdateringer om vores arbejde og events.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram