Vidnesbyrd fra Christina #HumanRise

Jeg gik ned med længerevarende stress, som resulterede i angst og en depression. Mistede mit job grundet 120 dagsreglen og kom desværre i klørene på jobcenteret i Favrskov. Starten var ok indtil de 22 uger var gået med sygedagpenge. I den periode var jeg opstartet på medicin som ikke havde fået den fulde effekt endnu og skulle begynde at lære at gå uden for en dør igen, blot at handle ind uden anfald var en stor ting. Alt som jeg forsat skal øve mig i.
Sagsbehandleren ringer og jeg siger at jeg har det fint når jeg går derhjemme, da jeg han holde pauser ved praktiske gøremål og at der ikke var pres eller mennesker omkring mig. Ordet FINT fældede mig og sagsbehandleren erklærede mig rask og sagde at de fulgte lovgivningen og mente jeg skulle finde mig et 37 timers job og hvis jeg ikke kunne klare det måtte jeg jo bare sygemelde mig igen. Sagsbehandler mente ikke at det var en lægelig vurdering om jeg var syg eller rask. Dvs sagsbehandleren ikke ville indhente dokumentation fra læge, 2 psykologer eller psykiater, som alle mente jeg skulle starte stille og roligt op, for at ikke falde i et sort hul igen. Sagsbehandler siger at stress, angst og depression ikke er en sygdom.
Kender kun sagsbehandleres navn, alt var telefonisk og vi har aldrig siddet overfor hinanden, ansigt til ansigt.

Jeg kunne ikke få nogen form for støtte til at komme i praktik eller ressourceforløb. Jeg kunne ikke få kontanthjælp, hvilket jeg heller ikke var interesseret i, så jeg fik beskeden at jeg måtte bruge min opsparing og sælge min bil og når det hele var væk, kunne jeg ringe igen.

Jeg tabte desværre sagen i Ankestyrelsen, som heller ikke indhentede lægefaglig dokumentation og holdt med i kommunens beslutning.

Kommunen ville hjælpe med en praktik, hvis jeg arbejdede gratis og forsat levede af min opsparing, hvilket jeg har gjort i over 1/2 år.

Undskyld jeg blev syg, undskyld at I skulle bruge tid på mig, undskyld jeg mistede mit job, undskyld jeg ikke passede ind i kommunens sygdomskasser, undskyld at jeg blot gerne ville arbejde, men starte stille og roligt op. Undskyld at jeg blot er menneske.

Hvorfor er jeg ikke værd at hjælpe fra kommunes side, taget i betragtning at jeg før jeg blev ramt altid har passet og haft arbejde som socialpædagog.

Rejs dig for dig selv og andre med dit vidnesbyrd. Send en kort tekst og billede med #HumanRise her.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag opdateringer om vores arbejde og events.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram