Vidnesbyrd fra Camilla #HumanRise

Dette er sådan man ser ud, når man har været til endnu et nedbrydende møde i jobcentret.
Jeg blev for alvor syg for 5 år siden med store smerter, hovedpiner og udmattelse. Efter 1 år blev jeg afskediget fra mit job pga. sygefravær. Jobcentret var så snedige at anbefale mig, at melde mig ud af jobcentersystemet og blive selvforsørgende (uden indtægt) i en periode for at hellige mig bl.a. træning og medicin-afprøvning. Jobcentrets krav var sindssygt stressende og modarbejdede mit helbred, så jeg fulgte rådet. Det viste sig nærmest umuligt at få lov at komme ind i jobcentret igen og få hjælp efter jeg var endeligt udredt med diagnosen fibromyalgi og havde gennemført massiv behandling for min sygdom.

For 2 år siden fik jeg så "lov til" at komme i et af de forhadte ressourceforløb, med krav om opfyldelse af forskellige indsatser. Jeg har jeg hele tiden håbet på flexjob, og har derfor gennemført 2 praktikker på 1-2 timer per uge. I den første praktik stillede jobcentret en seng til rådighed, så jeg kunne ligge og hvile samt løse arbejdsopgaver, da jeg ikke kan holde til at stå/sidde ret længe. Det føltes meget nedværdigende med den seng.

Jobcentret har desuden kontinuerligt presset mig for yderligere udredning, hvilket min egen læge af flere gange har afvist.

Mit helbred er blevet markant forværret af praktikkerne og Jobcentrets konstante pres og manglende respekt for den lægelige dokumentation.
Senest har jeg fået konstateret kronisk spændingshovedpine og migræne, som resultat af forløbet i jobcentret. Min arbejdsevne er nu lægeligt dokumenteret ikke-eksisterende, og jeg ser nu ingen anden vej end førtidspension. Jeg har absolut ingen kræfter og min funktionsevne er ekstrem lav. Men jobcentret fortsætter alligevel sit pres.

I dag var endnu et af en lang række af forfærdelige jobcenter-møder. Selv med hjælp fra professionel bisidder de sidste 2 år og konstant støtte fra min mand, er det en umulig og fuldstændig opslidende kamp i jobcentret.

Rejs dig for dig selv og andre med dit vidnesbyrd. Send en kort tekst og billede med #HumanRise her.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag opdateringer om vores arbejde og events.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram