Vidnesbyrd fra Britt #HumanRise

Jeg er sygeplejerske og har arbejdet 25 år indenfor den kommunale sektor. Jeg har en datter med autisme og da hendes sag gik fra familieafdelingen til voksenhandicap socialforvaltningen, rammlede min verden.
Jeg kender serviceloven og klagesystemet, men jeg må konstatere, at det ikke virker!
Klage til ledelse, borgmester, socialdirektøren, ombudsmanden, kommunalbestyrelsen og ministeren. Det er en udmattelseskamp med cirkulær ansvarsfralæggelse.
I 2016 søgte vi et bosted til min datter med tæt støtte og faglighed i forhold til autisme. Sagen blev aldrig behandlet, trods jeg rykkede flere gange....
Det vi søgte var for dyrt, men matchede hendes behov.
I stedet blev vi tilbudt billige løsninger, som ikke kunne hjælpe hende. Hun blev ødelagt og måtte indlægges med selvmordstanker. Jeg blev sygemeldt og søgte hjælp i jobcenteret. Jeg blev tilbudt et stress-forløb, men det hjælp ikke. Ansvaret og kampen med kommunen i min datters sag, var der jo stadig....
Da sygedagpengene udløb efter 26 uger, mente de at jeg kunne fritstilles. Jeg var jo ikke rigtig syg, da det var min datters sag der var årsagen. Jeg klagede, og blev henvist til en psykiater for lægelig udtalelse. Jeg havde efter lang tids overbelastning nu fået en depression. Jeg fik lov til igen at få hjælp i jobcenteret, og fik via min læge et psykologforløb. Men det hjælp ikke.
Ansvaret og kampen med kommunen i min datters sag var der jo stadig....
Jeg blev opsagt fra mit job og måtte flytte fra min bolig. Min datter var fortsat i mistrivsel og var blevet indlagt igen, efter endnu et tilbud hun ikke blev hjulpet i. Hun var igen i risiko for at miste livet, denne gang ikke psykisk, men fysisk.
Jeg valgte at skifte kommune, efter jeg var kommet i jobafklaring.
Jeg var heldig, jeg fik en god mentor og er nu i fleksjob.
Men kampen med kommunen i min datters sag er der stadig, nu på 8.år...
Vi er begge to gået i stykker, fordi hun har et behov for hjælp, som ikke bliver løftet!

Rejs dig for dig selv og andre med dit vidnesbyrd. Send en kort tekst og billede med #HumanRise her.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag opdateringer om vores arbejde og events.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram