Vidnesbyrd fra familien Schelde Frederiksen #HumanRise

I 2002 blev vores far, Jes, pludselig alvorlig syg. Fra 2002-2007 var han igennem den ene arbejdsprøvning efter den anden. Landbrug, ledsagerfunktioner, gå-dig-rask-forløb, kirkegårdsarbejde og køkkenarbejde.

Forløbene var kun afbrudt af forskellige hospitalsophold, hvor kroppen og psyken kunne puste ud. Sidste forsøg på at presse timerne op og den evindelige søgen efter sidste arbejdsevne sendte ham desværre til tælling. Lægerne slog til og fik ham på mirakuløs vis reddet. Skaderne på krop og hjerne blev dog permanente.

Vores fars sidste lille arbejdsevne blev suget ud af ham. Nok var aldrig nok. Han skulle bevise noget, han ikke kunne. Og det endte i stedet med, at han intet kunne. Selv havde han et beskedent ønske om fleksjob, trods svær sygdom. På grund af den permanente forværring endte han på en førtidspension. 

Mennesker med sygdom, der kan arbejde, skal ikke presses ud over evne og skal ikke miste sig selv til vores velfærdssystem. Det er forkert!

Vi arbejder i HumanRise for et nyt tværfagligt system, hvor syge på tværs af diagnoser kan sikres kvalificeret hjælp og afklaring i tide og under hensyn til den helbredsmæssige situation. Den hjælp - og mangel på samme - som syge igennem mange år er blevet mødt med i beskæftigelsesforvaltninger og jobcentre er utilstrækkelig og mangelfuld.

Som syg eller pårørende kan du med dit vidnesbyrd være med til at gøre en forskel for dig selv og andre. Du kan være en vigtig stemme sammen med os ved at skrive din oplevelse med jobcentersystemet og indsætte et billede med #HumanRise (fx et skilt du skriver eller tilføjer med app).

De mange vidnesbyrd skal forelægges det politiske niveau og medierne, hvorfor også dit vidnesbyrd har afgørende betydning.

#HumanRise - Fordi vi er mennesker, der rejser os for os selv og andre. Og fordi ingen bliver syg med vilje.

___

De bedste hilsner

Rasmus og Louise Schelde Frederiksen

Stiftere af HumanRise

Rejs dig for dig selv og andre med dit vidnesbyrd. Send en kort tekst og billede med #HumanRise her.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag opdateringer om vores arbejde og events.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram