Vidnesbyrd fra Eva #HumanRise

Jeg står til og falde mellem 2 stole.
Et jobcenter som raskmelder mig, og en A-kasse som muligvis ikke vil vurdere mig til rådighed på det ordinære markedsmarked grundet mine store skånehensyn, og at jeg ikke siden nov. 2021 har kunne arbejde mere end 16 timer. Så derfor lander jeg i et "sort hul".
Jeg er desværre ramt af flere kroniske lidelser i lænderyggen, hvilket betyder at mit daglige liv er plaget af smerter og begrænsninger.
Jeg er et pligtopfyldende mennesker som altid har haft fysiske jobs, passet mit arbejde, fået skabt en familie og et god grundlag for mine børn.
Jeg bliver desværre ramt af vedvarende smerter i ryggen i 2018/2019 og har siden der forsøgt og blive på arbejdsmarkedet, og min nuværende arbejdsplads inden for hjemmeplejen har gjort hvad de kunne, men nu kan jeg ikke mere pga. forværringer.
Jeg ryger så ind i sygedagpenge helvedet, og oplever ingen brugbar støtte, vejledning eller forståelse fra jobcenteret i min sag.
Jeg har manglet råd, vejledning og vilje fra de instanser der har med min sag at gøre. Der er ikke sket nogle tiltag for at fastholde mig på arbejdsmarkedet (Arbejdspladsen kunne måske have fundet en løsning, hvis kommunen gav noget støtte/økonomi til det) eller jobprøvning/afklaring som vil kunne belyse hvor min vej evt. kunne være, samt timeantal og om det overhovedet er muligt for mig at finde job på det ordinære arbejdsmarked på almindelig vilkår.
Jeg har en del lægefagligt vurderet skånehensyn med ryggen, som skal overholdes for at holde evt. forværringer holdes fra livet.
Jobcenteret "holder mig hen" i godt 3 mdr. for at komme med beskeden vi lukker dine sygedagspenge, og dermed er jeg raskmeldt i deres system. Det var tid som kunne være brugt på noget afprøvning, og som der også var lagt op til i feb.
Jeg får beskeden jeg skal bare finde et nyt job hvor alle mine skånehensyn imødekommes, hvor jeg forklare hvordan skal jeg kunne finde et job på det ordinære arbejdsmarked med alle de begrænsninger, og undre mig over hvordan jobcenter (altså en ikke lægefaglig person) kan vurdere at bare fordi mine skånehensyn bliver imødekommet, så kan jeg arbejde 100 procent og pludselig er alle smerter væk.
Jeg har haft enormt svært ved at navigere rundt i et system som er fuldstændig ukendt for mig, og jeg kender ikke dagsorden for. Jeg har virkelig manglet en sammenhængende sagsbehandling, og ikke et system hvor man bliver sendt rundt. Det undre mig, at på intet tidspunkt har egen læge, jobcenteret mm siddet sammen og fået drøftet en god og holdbar løsning for mig. Jobcenteret har været tilbudt denne samtale, men har ikke ønsket og deltage. Jeg har efterfølgende fundet ud af, at der ligger en aftale mellem jobcentret og A-kassen, at jobcentret skal inddrage A-kassen hvis man har borger som kan ende i denne situation.
Det kan da ikke være i nogens interesse at jeg 1 juli hvor jeg er opsagt står uden nogen form for indtægt, tilknytning til arbejdsmarked eller en god fornemmelse for fremtiden.

Rejs dig for dig selv og andre med dit vidnesbyrd. Send en kort tekst og billede med #HumanRise her.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag opdateringer om vores arbejde og events.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram